OVERSKUDDSMAT: Matredderen Silje Marie Bunæs har hentet seg en porsjon med overskuddsmat fra frokostbuffeten til Scandic St. Olavs plass. (Foto: Too Good To Go)

Har reddet én million porsjoner

– Folk over hele landet står på tåspissene for å redde mat, og det er utrolig motiverende, sier rådgiver i Too Good To Go.

Publisert Sist oppdatert
Matsvinn er et stort miljøproblem, bare i Norge kaster vi 355.000 tonn spiselig mat hvert år. Men heldigvis blir både privatpersoner og bransjen stadig mer opptatt av å redusere matsvinn.FN har stadfestet sytten bærekraftsmål som medlemsstatene skal etterstrebe å oppnå innen 2030, blant dem bekjempelsen av matsvinn.– Og tar du et kjapt søk på #spisoppmaten, #restekjærlighet eller #kuttmatsvinn på Instagram, så får du opp tusenvis av forslag til hvordan vi kan utnytte maten best mulig, skriver Too Good To Go i en pressemelding.Too Good To Go er en storstilt redningsaksjon som kobler sammen spisesteder som har mat til overs med folk som ønsker å spise denne maten. Siden oppstart i 2016 har folk over hele landet reddet én million porsjoner med mat fra søpla. Grovt regnet tilsvarer det en besparelse på cirka 2000 tonn CO₂, som igjen tilsvarer 23.500 flyturer fra Oslo til Bergen.For bare noen år siden var det ikke mulig å redde mat slik man kan via Too Good To Go, men nå legger teknologien til rette for det– Too Good To Go er bare én matsvinnaktør. Både offentlige institusjoner, bedrifter, frivillige organisasjoner og privatpersoner involverer seg, og på sosiale medier ser vi at aktører som Spis opp maten, FIVHs “Fra matsvinn til matsvinn”, Matvett, overskuddsrestaurantene Kutt og Rest – og drøssevis av privatpersoner fronter kampen mot matsvinn, sier rådgiver Line Larsen i Too Good To Go.

Store besparelser

Holdningsendring

Powered by Labrador CMS