matkasting

MINDRE: Forbrukerne kaster mindre mat, sier de selv. (Foto: Shutterstock)

Handelen kaster mer mat

Matindustrien har redusert svinnet sitt med 4,3 prosent på et år – men dagligvarebutikkene kaster mye mer mat enn tidligere.

Publisert Sist oppdatert
Det er Format-prosjektet som har kommet med en ny rapport om matsvinnet.– Det er ingen store endringer i det totale matsvinnet sammenlignet med tidligere år, men det er positivt å se at matbransjen tar matsvinnarbeidet stadig mer på alvor, kommenterer kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder.Både industrien og handelen kommer jevnlig med nye initiativer og tiltak for å redusere sitt eget svinn og hjelpe forbrukerne til å kaste mindre mat.– Forbrukerne er også blitt mer bevisst matsvinn som et problem og dette legger et ytterligere press på aktørene i bransjen på å tenke mer bærekraftige løsninger, ifølge Schrøder.Tallene viser at svinnet i matindustrien er redusert med 4,3 prosent fra 2013 til 2014. Da måles det i tonn.I dagligvarehandelen er svinnet målt i verdi. Der går det i stikk motsatt retning: Svinnet øker med 11 prosent. Butikkene som har betjent ferskvaredisk, klarer å kutte svinnet kraftig, men det store flertallet som ikke har betjent ferskvaredisk, kaster mer enn tidligere.Forbrukerne sier selv at de kaster mindre mat og er mer bevisste på at matkastingen er et problem.

Hjelper forbrukerne

4,3 prosent mindre

Les mer om utviklingen i Matindustrien nr 3.
Powered by Labrador CMS