Nyheter

De høye dagligvareprisene har ført til et endret mønster i folks dagligvarehandel.

Halvparten handler færre dagligvarer grunnet høye priser

Nær halvparten av befolkningen handler færre dagligvarer nå sammenlignet med for ett år siden grunnet de høye prisene, ifølge undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en fersk spørreundersøkelse gjennomført av Opinions samfunnsmonitor.

Hele åtte av ti (83 prosent) svarer at de er mer bevisst på pris når de velger dagligvarer de kjøper i butikk nå sammenlignet med for ett år siden.

Mens 47 prosent svarer at de i dag handler færre varer enn for ett år siden, svarer 47 prosent at de ikke handler færre nå. De resterende 6 prosentene svarer at de ikke vet.

Nær seks av ti (56 prosent) av folk som tjener under 500.000 kroner, oppgir at de i dag handler færre varer.

Seks av ti (63 prosent) oppgir også at de i større grad handler billige varer nå enn for ett år siden. Andelen her er større blant folk som tjener under 500.000 kroner i året, med en andel på sju av ti.

– Tidligere snakket vi om at location var det avgjørende for hvor folk handlet, men nå ser vi et skifte hvor folk er blitt villig til å reise til andre butikker for å handle spesifikke tilbudsvarer. Hele fire av ti drar i større grad til andre butikker for å handle tilbudsvarer, sier Tove Botnen, som er ansvarlig for Opinions samfunnsmonitor

(©NTB)

Powered by Labrador CMS