Nyheter

Nils Flatmark og Tonje Svee – første vinnere i Nordic Green Chef.

Grønt gull på første forsøk

Norge gikk helt til topps i den aller første grønne kokkekonkurransen – Nordic Green Chef.

Publisert Sist oppdatert

For første gang ble Nordic Green Chef arrangert i Herning i Danmark. Dette er den første nordiske grønne kokkekokurransen som arrangeres i historien. Her var det frukt og grønnsaker som gjaldt, skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i en pressemelding.

Nordic green chef arrangeres av Nordisk Kjøkkensjef forening (NKF) i samarbeid med Den Danske Kokkeforeningen, etter samme model som «Årets grønne kokk». Sistnevnte har vært arrangert åtte ganger tidligere av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske kokkers Landsforening.

Fire timers intens innsats

– Vi er strålende fornøyde. Tenk at det ble gull, smiler de to nybakte mestrene i Nordic Green Chef, Tonje Svee og Nils Flatmark.

Begge jobber i det daglige i Trondheim: Hun er kokk ved fra restaurant To rom og kjøkken, han er soussjef på Britannia hotel.

– Vi gjennomførte og leverte det vi planla og leverte på tid, fortsetter Svee og Flatmark.

Foto Det norske bidraget vant gull, her ser du vinnermenyen.

De imponerte dommerne med sin treretters meny til 12 personer på 4 timer

Kommet for å bli

– At denne nye kokkekonkurransen er kommet for å bli hersker det ingen tvil om, forteller president Kristine Hartviksen i Nordisk kjøkkensjefforening.

– Det er en viktig trend i tiden, fortsetter hun og utdyper:

– Kokkene er viktige trendsettere og kan bidra til å nå FNs bærekraftmål nettopp med mer grønt på tallerkenen, sier Hartviksen.

– Det er fantastisk det vi har sett her i Herning. Imponerende arbeid av alle disse flotte kokkene, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Powered by Labrador CMS