matsvinn

MOT SVINN: Grønnsakene som ikke er pene nok til at folk vil kjøpe dem, brukes i stedet til å sette smak på hummusen.

Grønnsaksrester blir hummus

Øl, juice – råvarer som blir til overs, kan brukes til så mangt for å hindre at de blir kastet. Nå også hummus.

Publisert Sist oppdatert
– Jeg så hvor mye mat som ble kastet i serveringsnæringen og hjemme hos folk. All denne virkelig lekre maten trenger virkelig ikke å gå til spille. Den kan brukes til noe annet, sier Hannah McCollum.McCollum står bak Chic P. – Det var kombinasjonen av svinnet og den store mangelen på interessant, sunn og bærekraftig dipp på markedet som ga meg idéen, sier hun til fagbladet Food Navigator.Chic P uttales på samme måten som «chickpea», engelsk for «kikert». Firmaet lager hummus som smakssettes med grønnsaker som ikke er pene nok til at butikkene har villet ha dem.De er lansert i fem smaker: Banan/kokos, urter, rødbete/pepperrot/salvie, gulrot/ingefær/gurkemeie og banan/avokado/kakao.– Jeg valgte smaker som det er garantert å få tak i året rundt. Gulrot, pepperrot og persille som er altfor store, for eksempel, forteller Hannah McCollum.Hun håper å utvide fra Storbritannia til for eksempel USA, der hun vet at tonnevis av grønnsaker blir til overs og der forbrukere allerede har meldt sin interesse.I kunne du blant annet lese om britiske Toast Ale, som brygger øl på skalkene fra sandwichbrød, og om svenske Rescued Fruits, som lager marmelade og juice av frukt som ikke lar seg selge.

Hummus med smak

Til flere land

Matindustrien i fjor
Powered by Labrador CMS