Nyheter

Umami Arena i Lillestrøm og direktør Torill Engelberg står igjen som messevinneren etter at Gastro X nå er avlyst.

Gastro X avlyst, Umami Arena er messevinneren

BFSN Storkjøkkenleverandørene avlyser messen Gastro X. Dermed befester Umami Arena sin posisjon som størst og viktigst.

Publisert Sist oppdatert

Før jul i 2021 ble det kjent at Norges Varemesse og BFSN Storkjøkkenleverandørene bryter samarbeidet om messen Smak, som senere skiftet navn til Umami Arena.

I februar 2021 ble det klart at BFSN Storkjøkkenleverandørene sammen med X Meeting Point skulle arrangere Gastro X Professional på Hellerudsletta i Lillestrøm for første gang 17.-20. oktober 2022. Nå er den avlyst.

Trist dag

Gastro X skulle bli den nye store messen for leverandørene til storkjøkkenbransjen.

– En trist dag for bransjen, sier daglig leder Joe Harald Strand i BFSN Storkjøkkenleverandørene til Horecanytt.

Dermed er planene om en lukket fagmesse for alle som jobber innen mat, drikke, maskiner, utstyr, interiør og design i Norge skrinlagt.

nettsiden til arrangementet utdyper arrangørene beslutningen:

«Grunnbelegg i areal av utstillere ble relativt godt. Vi har slitt med å låse viktige, sentrale deler av bransjen, i lys av usikkerhet for fremtiden og om det faktisk har vært mulig å gjennomføre arrangementet. Den siste nedstengingen i desember medførte ytterligere usikkerhet i planleggingen inn i 2022. Dette førte også til en del forsinkelser i vårt arbeid med etableringen av den nye messen».

Og:

«Selv om vi ikke lyktes med etableringen denne gangen etter noen svært krevende og uforutsigbare år i næringen, er ideen sådd og vil kanskje spire under litt mer forutsigbare forhold senere».

Full fart for Umami

Umami Arena, tidligere kjent som Smak-messen, skal arrangeres på Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse) i Lillestrøm 14. – 17. februar 2023.

Direktør Torill Engelberg for Umami Arena er kjent med at Gastro X avlyses.

– Vi fortsetter som planlagt med kurs for 2023. Vi ligger godt an, og har allerede fått mange påmeldinger fra utstillere, sier hun til Matindustrien.

Umami Arena har sikret seg helt sentrale samarbeidspartnere i bransjen med Norske Kokkers Landsforening, NHO Mat og Drikke og NHO Reiseliv på laget.

Powered by Labrador CMS