Nyheter

Hovedeier og toppsjef Jan Erik Evanger i APX Systems gleder seg til Holdbar 2020 på Norges Varemesse i Lillestrøm fra 3. – 5. mars.

Full kontroll på varene fra jord til bord

Hurtigvoksende APX System blir å finne blant utstillerne under Holdbar 2020.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke mange store møteplasser igjen for leverandørene til næringsmiddelindustrien. 3. mars åpner den største av dem på Norges Varemesse i Lillestrøm: Holdbar 2020.

Jan Erik Evanger i programvareselskapet APX Systems gleder seg som utstiller til å ta turen fra hovedkontoret på Bryn i Oslo til Lillestrøm for å vise mulige kunder «Vareflyt 4.0».

Dekker hele verdikjeden

På totalløsningen som følger varen fra jord til bord er vi bortimot enerådende

APX System leverer løsninger for hele verdikjeden i mat- og næringsmiddelindustrien: råvareprodusenter, produsenter, distributører, transportører og butikker.

Sanntidssporing er nøkkelen i «Vareflyt 4.0»; fra strekkoding, innkjøp, ordremottak, plukking og pakking, via lagerstyring og robotstyring, til ruteoptimalisering og transport fram til sisteleddet, alt samlet i en IT-løsning.

– Det finnes konkurrenter på enkeltløsningene, men på totalløsningen som følger varen fra jord til bord er vi bortimot enerådende, sier Jan Erik Evanger.

Coop, Mills, Drytech og Grans er noen eksempler på de eksisterende kundene.

Veldig tidlig ute

Automatisering og robotstyring står høyt på agendaen i næringsmiddelindustrien i dag. APX Systems har røtter tilbake til 1992, da Evanger jobbet i britiske Willett, som også drev med matmerking og sporing. I 1993 lanserte selskapet verdens første Windows-baserte GS1-128 strekkodeløsning, med Jarlsbergosten fra det som i dag heter Tine som nøkkelkunde.

– Det er industrihistorie, smiler teknologen Evanger i dag, som forlot Willett og startet APX Systems i 2006.

Forløperen til dagens selskap utviklet også IT-systemet «SuperDagfinn», som ble standard for dagligvarebransjen i 2002, og som senere er utviklet videre.

De siste årene har også helse- og byggebransjen vokst fram som nye markeder, og selskapet er involvert i flere store anbudskonkurranser som kan sette ytterligere fart på den allerede sterke veksten.

Tett samarbeid

– Innovasjon er viktig, understreker Jan Erik Evanger.

Det er en grunnene til at selskapet samarbeider tett med kundene og sentrale institusjoner som blant andre NTNU, Sintef og Innovasjon Norge.

APX System AS

Stiftet 2006. Hovedeier Jan Erik Evanger, som eier 79 prosent av selskapet gjennom sitt aksjeselskap Supersys.

Økonomi: 24,4 millioner kroner i omsetning i 2019, eksportandelen er 13-14 prosent og økende. 2018: 19,2 millioner i omsetning, driftsresultat 0,26 millioner kroner.

19 ansatte fordelt på hovedkontor i Oslo, avdelingskontor på Oppdal. Datterselskap på Sri Lanka, der selskapet snart flytter inn i nye lokaler IT-byen Columbo, som også er en av landets to hovedsteder. Kontor i Shanghai.

Powered by Labrador CMS