melk

VANLIG: Både campylobacter og E. coli er vanlig i svensk melk før den blir pasteurisert. (Illustrasjonsfoto: Melk.no)

Flere kyr, mer campylobacter og E. coli

Det er vanlig med campylobacter og E. coli i upastaurisert melk, og jo flere dyr det er på gården, jo større fare for bakterier i melken.

Publisert Sist oppdatert
Det er Livsmedelsverket i Sverige som har kartlagt campylobacter og E. coli (STEC) i upasteurisert melk. De finnes i hver sjuende til åttende prøve: Henholdsvis 13 og 14 prosent.Det er melkefiltrene på 302 gårder i svenske regioner med stor melkeproduksjon, som er undersøkt. Livsmedelsverket har funnet flest positive prøver i melkefiltrene fra gårder med mer enn 100 dyr. Jo flere dyr, jo større fare er det for at noen av dem bærer på bakterier.Svenskene har ikke funnet salmonella i noen av filtrene som er undersøkt.
Powered by Labrador CMS