Nyheter

Robert Haugen, Christoffer G. Fallet og Andreas Enger Fjellheim i full konsentrasjon under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. Foto: Rasmus Kongsøre

Fire av fem gull til de norske kokkene: blir det VM-tittel?

Norge har sikret seg hele fire av fem mulige kategorigull i Culinary World Cup 2022. Hvem som stikker av med WM-tittelen, avgjøres i morgen.

Publisert Sist oppdatert

I dag sikret De Norske Kokkelandslagene seg sitt fjerde kategorigull for sin prestasjon i Junior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations».

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Junior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» er én av dem. I den skulle det lages en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester, skriver Norske Kokkers Landsforening i en pressemelding.

Fire av fem mulige kategorigull

De Norske Kokkelandslagene har gjort en solid innsats under kokke-VM i Luxembourg. Med dagens seier har Norge tatt fire av fem mulige kategorigull. I tillegg har laget et kategorisølv.

Det norske laget består av kaptein Tonje Torvanger, visekaptein Jon Erlend Matre, Håvard Onsøyen, Martine Espeland, Andreas Enger Fjellheim, Robert Haugen, Benjamin Granerud, Christoffer G. Fallet og Johanna Magdeli Utvær. Gunnar Hvarnes er manager.

Høst som tema

Menyen besto av bakt kveite med hollandaisesaus til forrett, kalv med høstens grønnsaker til hovedrett og hvit sjokolademousse med solbær i ulike variasjoner til dessert.

De Norske Kokkelandslagene har valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene, skriver Norske Kokkers Landsforening videre.

Late autumn sweets. Senhøstdessert på norsk, fra juniorkokkenes VM-meny. Foto: Stian Broch

Viser nivået

Kategorimedaljene viser nivået på prestasjonen. Konkurransene har en maksimal poengsum på 100 poeng. Gull forteller at laget oppnådde mellom 90 og 100 poeng. De eksakte poengsummene forblir hemmelig til medaljeseremonien på torsdag ettermiddag.

Det deles ut medaljer i kategoriene Senior, Junior og Community Catering.

Sist Norge vant denne konkurransen, var i 2006 med Svein Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

Blir det VM-tittel?

– Dette var en skikkelig laginnsats. Gjennomføringen var den beste laget har hatt. Det var deilig at den kom da det gjaldt som mest. Nå gleder vi oss over at innsatsen holdt til enda et gull, sier kaptein Tonje Torvanger.

Hun føler seg likevel ikke sikker på at det holder til sammenlagt gull.

Ulidelig spennende

– Det er flere lag med kategorigull, faktisk flere enn det er plasser på pallen. Derfor blir det ulidelig spennende når dommerne nå skal summere poengene frem mot premieutdelingen torsdag ettermiddag, sier Torvanger.

– Ventingen er aller verst, men stemningen i laget er god. Vi er imidlertid ikke sikre på noe som helst. Det er mange gode lag. Det kan fort bli hundredels poenger som skiller i toppen, sier en strålende fornøyd juniorkaptein.

Fra junior-kokkenes meny: Norwegian veal, norsk kjøtt. Foto: Stian Broch
From the fjords - fisk fra de norske fjordene. Foto: Stian Broch
Powered by Labrador CMS