Restaurant

Fra venstre: Sven Erik Renaa, Filip August Bendi, Leon Haarberg Nilsen og Christopher W. Davidsen.

Filip August Bendi klar for Bocuse d’Or

22. januar skal Filip August Bendi og teamet kjempe om pallen i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon.

Publisert Sist oppdatert

Veien til Lyon og Bocuse d’Or har vært lang, men nå er Norges kandidat, Filip August Bendi og hans toppede lag, klar for verdens vanskeligste kokkekonkurranse.

I oktober 2021 ble Filip August Bendi Årets kokk og Norges kandidat til Bocuse d’Or. Mars 2022 sikret han og Team Norway seg bronse i europamesterskapet i Budapest. Nå er han klar for verdensfinalen i Lyon.

Team Norway konkurrerer søndag 22. januar og starter kl. 08.00.

• 12.55 presenteres en 3-retters barnemeny basert på squash.

• 13.30 presenteres en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell

Premiereseremonien er mandag 23. januar, og hele arrangementet blir streamet hos Nordic Food Live.

En karriere som har ledet opp til Bocuse d’Or

Filip August Bendi er en uredd, målrettet og kreativ kokk som tidlig fikk interesse for kokkekonkurranser. Bendi var commis for Gunnar Hvarnes da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2010 og bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011. Som nyutdannet kokk fikk han innpass hos Noma, hvor han arbeidet ett år. Derfra gikk turen til Stockholm og kjøkkenet til Mathias Dahlgren på Matbaren. Her ble Bendi værende i tre år før han endte på restaurant Daniel i New York enda ett år.

Arbeidserfaringen tok han med hjem til Norge, hvor han ble kjøkkensjef på NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Siden 2018 har han jobbet som kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo.

Hovedgrunnen for å flytte hjem til Norge var drømmen om Bocuse d’Or.

Sterk faglig tyngde på det norske laget

Coach for Bocuse d’Or-laget er Christopher W. Davidsen. Han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i 2016 og Bocuse d’Or World Final i 2017. Til daglig leder Christopher restaurant Speilsalen ved Britannia Hotel i Trondheim. Under ett år etter åpningen mottok restauranten sin første Michelin-stjerne.

Som commis har Filip August Bendi valgt 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen, som har hatt læretiden sin på restaurant Speilsalen og nå er ansatt på Thon Hotels.

Sven Erik Renaa er styreleder i det norske Bocuse-akademiet og president for Team Norway. En av Renaas mange viktige oppgaver er å være Norges dommer i verdensfinalen av Bocuse d’Or i 2023.

Powered by Labrador CMS