Nyheter

For mange kan det gå en stund før de kan nyte egg igjen. Mangelen sørger for harme. Foto: Gorm Kallestad | NTB

Eggmangelen kan vare helt til påske

Forbrukere over hele Norge har opplevd tomme eller halvfulle egghyller siden mai i fjor. Nå ber Nortura om tollnedsettelse.

Publisert Sist oppdatert

Stadig oftere møtes kundene av tomme hyller når de er ute for å handle egg. Og forbrukerne må være forberedt på hel- og halvtomme hyller de neste ukene, ja kanskje helt frem til påske, skriver E24/Aftenposten.

Nortura, som har ansvaret for eggmarkedet i Norge, har nå sendt et brev til Landbruksdepartementet. Der ber de om tollnedsettelse for heleggmasse, det vil si knuste egg, uten skall.

De knuste eggene brukes i industrien, blant annet av salatprodusenter, til kakemikser og andre produkter som inneholder egg.

I ferd med å løse forsyningsproblemet

– Vi er i ferd med å løse forsyningssituasjonen til dagligvare gradvis fra siste halvdel av februar, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes i Nortura til avisen.

– Nå ber vi om ytterligere administrativ tollnedsettelse på heleggmasse. Vi håper dette vil gjøre det enklere for industrien å importere denne innsatsfaktoren selv, sier Rakkenes.

Hvis det blir lavere toll, kan flere av eggene som produseres i Norge, sendes ut i butikk. Men når det igjen er fullt i butikkhyllene, kan ikke Norturadirektøren si.

Powered by Labrador CMS