Nyheter

Produksjonen hos Tine er så langt uberørt av koronaepidemien.

Drikkemelk har høyeste prioritet

Så langt har Tine gått klar av korona, men en egen beredskapsstab følger utviklingen nøye.

Publisert Sist oppdatert

Matindustrien har også vært i kontakt med Nortura, Q-Meieriene og Felleskjøpet Agri, alle steder går produksjonen og distribusjon foreløpig som normalt, det er heller ikke sendt ut permitteringsvarsel.

– Tine forholder seg til helsemyndighetenes råd og følger utviklingen nøye, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Wilberg Arnesen i Tine.

Tine, som har mer enn 5.400 ansatte, har satt ned en egen beredskapsstab som jobber for å sikre normal drift og smittbegrensing.

Vurderer fortløpende

– Det er ikke sendt ut noen permitteringsvarsel på nåværende tidspunkt, men her vil vi gjøre fortløpende vurderinger. For ansatte i karantene følger vi myndighetenes råd om føre-var-prinsippet for folk som har vært i områder med vedvarende smitte, forklarer Wilberg Arnesen i Tine.

Tirsdag kunngjorde regjeringen at de skal korte ned perioden der arbeidsgivere betaler lønn ved permittering, og la staten ta over betalingen tidligere.

LES MER | 900 Ringnes-ansatte har fått permitteringsvarsel

Prioriterer melkeleveranser

Tine opplyser at det så langt ikke er utfordringer knyttet til produksjon eller distribusjon.

– Skulle sykdom ramme industrien vår, vil den fremste prioriteten være å levere drikkemelk, som er en viktig del av det norske kostholdet – og næringsinntaket for mange nordmenn, sier Ingrid Wilberg Arnesen i Tine.

Unngår hamstring

Felleskjøpet Agri melder at selskapet har god kontroll for råvarer til produksjon av fôr.

– Ingenting tyder på at vi skal få problemer som fører til at vi ikke får produsert fôr til kundene/bonden. Flere av våre leverandører opplyser at de fordeler råvarer ut for å unngå at det hamstres i markedet. Det er en fordel for alle aktører i markedet, sier kommunikasjonssjef Thomas Skjennald i Felleskjøpet Agri SA.

Skjennald opplyser at det på maskinsiden er det også oversiktlig og under kontroll.

– Det har per nå vært noen få enkelttilfeller av at mindre maskiner ikke har blitt levert på grunn av viruset og endringer i transport/logistikk mellom land. Dersom det kommer tiltak som innebærer å stenge ned trafikk mellom byer/regioner, kan det åpenbart gi problemer for leveranser av varer som maskiner/deler og så videre.

Powered by Labrador CMS