Nyheter

Dette er Årets Bakeri 2020
Harmoni Håndverksbakeri er kåret til Årets Bakeri 2020. Bakeriet i Porsgrunn vant kåringen i sterk konkurranse med 12 andre bakerier fra hele landet.
Det er tredje gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere vinnere er Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes. Bak konkurransen står Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Prisen ble delt ut til vinnerbakeriet tirsdag formiddag med bakeriorganisasjonens ledelse og Porsgrunns ordfører tilstede.
Beste kundeopplevelse
Kundeopplevelse har vært tema for årets konkurranse, og juryen har derfor jaktet på den unike kundeopplevelsen i de nominerte bakeriene. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim, Maison Grabot i Sandefjord og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn sto til slutt igjen som finalister i konkurransen. Harmoni Håndverksbakeri ble kåret som det bakeriet som gir den beste kundeopplevelsen.
«Juryens valg er basert på en unik kundeopplevelse, hvor trekkplasteret er bugnende disker av produkter som oser av håndverk og særpreg. Det lukter deilig bakst i hele bakeriet og nystekt-følelsen forsterkes av at bakerne er i aksjon rett innenfor inngangsdøren. Kundene setter pris på dette, og det skaper en nærhet til at bakst er håndverk. Her setter kundene pris på godt håndverk, og velger å handle her mange ganger i uken fordi varene og smakene er unike. Et pluss er også at det tilbys surdeigsbasert bakst», heter det i juryens begrunnelse.
Nytt trofé på veggen
Harmoni Håndverksbakeri ble etablert i 2018 av Fredrik Lønne, som har vunnet nordisk mesterskap for bakere to ganger. Sammen med samboeren Stefi Haldorsen har han bygget opp et bakeri i Storgaten i Porsgrunn som har blitt kjent for god håndverksbakst og god service. Seieren i Årets Bakeri 2020 gir dem enda et trofé å henge på veggen i bakeriet.
– Det er kjempegøy å vinne! Sinnsykt moro, faktisk, sier Fredrik Lønne i en pressemelding, som gleder seg over mange stamkunder og økende omsetning.
– Vi har allerede hatt en veldig god høst, og jeg tror ikke at den vil bli noe dårligere nå. Salget har faktisk bare økt og økt og økt den siste tiden. Noen dager har vi til og med hatt kø ut på gaten, og det er nytt. Likevel er det mange som ikke kjenner til oss ennå, og vi tror jo at denne kåringen kan bidra til at flere får vite om oss, sier Lønne.
- Maison Grabot, Sandefjord
- Jåblom Bakst, Haugesund
- Hevd, Trondheim
- Moulangerie, Melhus
- Kortreist Lykke, Risør
- Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn
- Holmen Crisp, Kapp
- Gjerstadbakeren, Gjerstad
- Baker Hansen, Østerås
- Rosenborg Bakeri, Trondheim
- Sour To The People, Hønefoss
- Klingeling, Skien
- Godt Brød, Oslo