Annonse
Den lille kjemiskolen
Kunnskap om tilsetningsstoffer og hvordan men merker dem er noe av det som belyses på TeMa dagen «Den lille kjemiskolen – Om mat, kjemi og tilsetningsstoffer» 10. oktober i Oslo.
Annonse
Kjemiske reaksjoner er ikke alltid det en produktutvikler i en mat- og drikkebedrift tenker så mye på. Men dagens forbrukere er mer opptatt av «clean label» og «grønne» produkter enn noen gang før.– En grundig gjennomgang vil være svært nyttig, og denne TeMa-dagen forsøker å få belyst det hele på en lettfattelig måte, melder Teknologisk Matforum.Mattilsynet kommer til å informere om regelverket som omhandler tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer.Videre kommer Lise von Krogh i Bramat.no til å snakke om Clean Label, Gjermund Vogt i Eurofins om antioksidanter og fytokjemikallier, Helge Bergslien i Nofima om molekylær kjemi i forhold til persontilpasset mat og Lisbeth Rørmark i Lilleborg Profesjonell om kjemiske virkestoffer i vaskemidler.Dagen avsluttes av Tove Gulbrandsen i NMBU som spår hva fremtidsmaten blir utifra et forskningsperspektiv. finner du mer informasjon og påmelding til TeMadagen som finner sted på P-hotels, Grensen 19, i Oslo.Her