Økologi

Debio forenkler regelverket for serveringssteder

Debios serveringsmerke kan benyttes for å markedsføre at et kjøkken eller et arrangement serverer en andel økologisk mat og drikke.

Publisert Sist oppdatert

Merket har tre valører, gull (minimum 90 prosent økologisk), sølv (minimum 50 prosent økologisk) og bronse (minimum 15 prosent eller 15 faste økologiske produkter). Fra nå av vil merkeordningen hete Debios serveringsmerker.

– Innretningen på merkeordningen med tredeling vil være som før, men reglene har blitt enklere, sier rådgiver Siri Solberg i Matvalget til nettsiden Debio. Hun har deltatt i utvalget som har gjennomgått regelverket.

Den største endringen i regelverket er en tydeliggjøring og utvidelse av at enkelte mat- og drikkevarer kan tas ut av regnestykket når man beregner økologiandel. Det gjelder blant annet vilt kjøtt, villfanget fisk (MSC-merket) og ville vekster som sopp, bær og granskudd.

Endringen er en del av et større prosjekt som DebioInfo nå søker prosjektkoordinator til.

Powered by Labrador CMS