Trygve Eklund

Tilsetningsstoffene er nødvendige, men henges ofte ut i mediene.

De vanskelige stoffene

Medieoppslag om tilsetningsstoffer fører ofte til endrede resepter og merarbeid for industrien. Nå blir stoffene tema for TeMa-dag.

Publisert Sist oppdatert
Mediene forteller stadig om de «giftige» tilsetningsstoffene, og industrien når sjelden gjennom for å tilbakevise oppslagene, konstaterer Teknologisk Matforum.Slike saker fører ofte til forbrukerkrav med påfølgende endringer i resepter. Med andre ord: Masse merarbeid for industrien. Regelverk i endring skaper også mye arbeid.Alt tas opp på TeMa-dagen «Tilsetningsstoffer i søkelyset» i Oslo 23. september. Undertittelen er «Nødvendige for holdbarhet og konsistens – uglesett i media».Her setter Trygve Eklund tilsetnings- og aromastoffene i helseperspektiv. Gro Haarklou Mathisen i Vitenskapskomiteen for mattrygghet forteller om risikovurderinger av «andre» stoffer, ikke minst med tanke på dem som produserer kosttilskudd og energidrikker.Cecilie Svenning og Gisken Beate Thoen i Mattilsynet snakker om EU, mens Marie Vaale-Hallberg og Håkon Austdal i advokatfirmaet Haavind tar for seg det å etterleve reglene om merking av mat.Selve «erfaringsforedraget» om hvordan industrien har taklet endringene i regelverket, er det Gro Ånestad Rimstad i Nestlé Norge som holder.

Nødvendige og uglesett

Helseperspektiv og erfaringer

Powered by Labrador CMS