Nyheter

Coca-Cola Europacific Partners Norge besluttet i 2021 å investere 25 millioner euro i en egen, norsk produksjonslinje for brusbokser.

Coca-Cola sine brusbokser blir norske

Coca-Cola Europacific Partners starter produksjon av brusbokser i Norge. Den nye produksjonslinjen ble åpnet av næringsminister Jan Christian Vestre, på selskapets anlegg i Lørenskog.

Publisert Sist oppdatert

Coca-Cola Europacific Partners Norge (CCEPN) besluttet i 2021 å investere 25 millioner euro i en egen, norsk produksjonslinje for brusbokser. Heretter vil CCEPN produsere norske brusbokser – med ikoniske merkevarer som Coca-Cola, Fanta, Sprite og Urge – på sitt anlegg i Lørenskog. På samme måte som de allerede produserer norske brusflasker, av 100 prosent resirkulert plast, med de samme merkevarene.

– Dette er en gledens dag. Coca-Cola øker nå produksjonen i Norge, og tar nye steg for bærekraftig og høyteknologisk produksjon. I tillegg fører det til at de ansetter flere flinke fagarbeidere, og øker konkurransekraften. Det er musikk i mine ører, sa næringsministeren da han onsdag åpnet den nye linjen.

Frem til nå har bokser for det norske markedet stort sett vært produsert i Sverige, men heretter vil 80 prosent av totalvolumet bli produsert i Norge.

– For oss er dette en investering i norsk produksjon og tilstedeværelse, samtidig som vi sørger for flere høykompetansearbeidsplasser på Lørenskog, sier Carl Lescroart, Country Director for Coca-Cola Europacific Partners Norge i melding.

Powered by Labrador CMS