Nyheter

Balholm/Ciderhuset fra Balestrand er blitt kåret til Årets Gullhane 2023. På bildet Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i næringsorganisasjonen Hanen, sammen med prisvinnerne Ragnhild Eitungjerde, Eli Grete Høvik, Elisabeth Heyerdahl Refsum. Foto: Hanen

Ciderhuset fra Balestrand kåret til Årets Gullhane 2023

Balholm/Ciderhuset fra Balestrand i Sogn stakk av med prisen Årets Gullhane 2023 blant Hanens rundt 600 medlemsbedrifter. Hanen er næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gårdsmat, innlandsfiske og innlandsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Den årlige prisen er ment som en påskjønnelse til en medlemsbedrift som har utmerket seg særdeles positivt i forhold til organisasjonens kjerneverdier:

  • kultur
  • bærekraft
  • omtanke
  • opplevelser. ­

Utdelingen skjedde under Hanens landsmøte. Juryen besto av Torunn Tronsvang, daglig leder i reiseselskapet Up Norway, Bård Jervan, tidligere daglig leder i reiselivskonsulentselskapet Mimir, Elisabeth R. Heyerdahl, mangeårig konsulent innen reiseliv og Eivind Haalien, sjef for lokale mat- og drikkespesialiteter i Norgesgruppen.

Unik mat- og drikkedestinasjon

Balholm/Ciderhuset er en pionér i utvikling av norsk drikke, basert på lokale norske råvarer. Det gjelder både alkoholfritt og alkoholholdige produkter, skriver næringsorganisasjonen i en pressemelding.

Gjennom sunne alkoholfrie juicer fra Balholm til spennende sidere og brennevin fra Ciderhuset, og ikke minst gjennom all den gode maten på Ciderhuset i møte med egenprodusert drikke, fremstår bedriften som en helt unik mat- og drikkedestinasjon, heter det videre.

Landbruksbaserte opplevelser

Balholm/Ciderhuset har ikke bare utviklet egen bedrift til å bli en suksess, men også bidratt vesentlig til å utvikle landbruksbaserte opplevelser i Sogn, mener juryen.

«Ikke minst i de seneste årene har bedriften vært helt avgjørende for veksten i andel sider-produsenter i Sogn. På denne måten har de virkelig levd opp til kjerneverdiene Hanen bygger på», understrekes det i pressemeldingen.

Tidligere vinnere av Årets Gullhane

2017: Aalan gård i Lofoten

2018: Frukt og siderruta i Ulvik

2019: Mo Laksegard

2020: Bamsrudlåven

2021: Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy

2022: Røyland gard

Powered by Labrador CMS