Nyheter

Hatting ønsker å belyse brødsvinn-utfordringen med en gigantisk isvegg. : F.v. Markedssjef Elin Renbjør i Lantmännen Unibake Norway, markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen i Lantmännen Unibake Norway og kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder i Matvett.

Bygger isvegg mot brødsvinn

Til tross for stort fokus på matsvinn, kaster nordmenn 170.000 brød hver dag. Hatting mener det er på tide at nordmenn endrer rutinene sine for å kaste mindre, og ønsker nå å belyse utfordringen med en gigantisk isvegg utenfor Oslo S.

Publisert Sist oppdatert

– Mange kjenner sikkert på at de kaster mye brød, men jeg tror det er vanskelig for folk å se for seg hvor mye dette faktisk blir i løpet av et år, sier Aina Hagen, markeds- og innovasjonssjef i Hatting i en pressemelding.

– Matsvinn er et kjempeproblem, men noe av det som er lettest å gjøre noe med er brødsvinnet. Vi er i ferd med å sette opp brødsvinn.no som en egen nettside som handler om alt du kan gjøre for å få ned brødsvinnet. Og nå ønsker vi å belyse utfordringen med en gigantisk isvegg og håper mange nordmenn får dette med seg, sier hun.

Dersom vi hadde vært flinkere til å bruke fryseren kunne vi ha redusert brødsvinnet med 50 prosent. Hver eneste uke kaster norske familier et helt brød rett i søpla. Gjennomsnittshusholdninger på fire personer kaster nesten 170 kilo mat i året, eller mat for cirka 8.650 krone, viser tall fra Matvett og Østfoldforskning

Aina Hagen får støtte av Anne Marie Schrøder i Matvett. Hun anbefaler nordmenn å tenke gjennom hvorfor de kaster brød og endre rutinene sine ved for eksempel å fryse brødet i skiver og ta opp det de trenger.

– Mange kaster brød bare fordi det er blitt litt tørt og ikke så saftig som vi liker det, uttaler Schrøder i en melding.

Powered by Labrador CMS