Nyheter

Naturbrukselevene Henriette Marie Holdhus Orekåsa, Ingrid Marie Bøe Finnekåsa, Siri Sjørholt, Martine Steinhaug Hauge, Kaisa Lien tok 3. plassen i NM for ungdomsbedrifter med kortreist potetflatbrød.

Bronse til ungdommens potetflatbrød

Potetflatbrød laget av elevproduserte Søve-poteter med skjønnhetsfeil ga tredjeplass i NM for ungdomsbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble årets digitale NM for ungdomsbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap avsluttet.

Der ble det altså tredjeplass til i den gjeveste klassen til ungdomsbedriften Søveknas UB fra Nome videregående skole i Vestfold og Telemark, nærmere bestemt naturbrukselevene ved avdeling Søve i Ulefoss.

Kortreist og unikt

Forretningsideen er hjemmelagde, tradisjonsrike potetflatbrød med en unik moderne vri.

– Våre potetflatbrød er kortreiste, lokale og bærekraftige potetflatbrød. Vi bruker elevproduserte Søve-poteter med skjønnhetsfeil som ellers ville blitt kastet, forteller elevene Henriette Marie Holdhus Orekåsa, Ingrid Marie Bøe Finnekåsa, Siri Sjørholt, Martine Steinhaug Hauge og Kaisa Lien.

Rekordmange deltagere

Hele 138 ungdomsbedrifter med over 800 elever fra videregående skoler var kvalifisert til årets NM.

– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger fra alle kanter på at vi snudde oss rundt og arrangerte NM digitalt. Dette har vært morsomt og lærerikt for oss, og det håper vi det også har vært for elever og lærere, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Til topps med bølgekraft

Årets ungdomsbedrift ble Current UB fra Thora Storm videregående skole i Trøndelag. Elevene studerer realfag og har utviklet et innovativt småskala bølgekraftverk som blant annet kan brukes på hytta. Current UB blir dermed Norges bidrag til EM i slutten av juli, som også går digitalt.

Andreplassen gikk til Marimo UB fra Romsdal videregående skole i Møre og Romsdal. Marimo UB skal med en helt ny og innovativ teknologi fjerne mikroplast i oppdrettsnæringa. Elevene studerer innovasjon og ledelse.

H.K.H Kronprins Haakon kom med fine ord til ungdommen under fredagens finalesending:

– Vi trenger ideene, entusiasmen og gjennomføringsevnen deres – mer enn noen gang! Jeg håper at en del av ideene som kommer fram gjennom ungdomsbedriftene deres kommer til å bli en del av dagliglivet vårt i årene som kommer.

Powered by Labrador CMS