Nyheter

Team Werkland etter at EM-bronsen var sikret. Fra venstre Grunde Gillund, Håvard Werkland og Christopher W. Davidsen. Foto: Kopilot AS

Bronse og VM-billett til Håvard Werkland

Håvard Werkland sikret seg bronse i den knalltøffe konkurransen Bocuse d'Or Europe. Dermed er han klar for kokke-VM i Lyon neste.

Publisert Sist oppdatert

­Håvard Werkland fra Speilsalen på Hotel Britannia i Trondheim var Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe, europamesterskapet for kokker.

Han og hans team gjorde det skarpt i konkurranse med 20 europeiske lag i kampen om medaljer, heder og billetter til VM i Frankrike i 2025.

Medalje på hjemmebane

Mannen fra Kyrksæterøra slo godt fra seg og sikret seg både bronsemedalje og VM-plass i Lyon. Det var Danmark som stakk av med gullet, mens Sverige hentet hjem sølvmedaljen.

Werkland hadde valgt Christopher W. Davidsen, sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, som coach og arbeidskollega Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis.

Laget leverte en tallerkenservering med reinkjøtt og Lysholm Linie aquavit som obligatoriske ingredienser, og en fatoppgave med skrei, kamskjell og tørrfisk som obligatoriske råvarer.

I tillegg til medaljene ble følgende priser delt ut under Bocuse d’Or Europe:

  • beste tallerkenrett: Storbritannia
  • feste fatrett: Ungarn
  • beste commis: Noël Moglia, Sverige

Folkefest rundt kokkekunst

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) lot seg imponere av prestasjonen.

– Kokkekunst på så høyt nivå krever hardt arbeid over tid. Det er ekstra gøy at Håvard tar bronseplassen på hjemmebane, sa han etter at Werkland hadde sikre seg bronsen.

– En stor takk til arrangørene som har gjort dette til en folkefest, og bidratt til at Trondheim har vist seg som en helt unik arena der både kokker og lokale råvareprodusenter har fått vist seg frem for hele verden i disse dagene.

Powered by Labrador CMS