Mateksperter: Finalen i Det Norske Måltid 2017 nærmer seg. Fra venstre: Einar Risvik, Christer Rødseth, Trine Sandberg og Jørn Lie. (Foto: Kristin Austigard)

39 finalister i Det Norske Måltid

Finalistene til Det Norske Måltid 2017 er nå klare. De 39 finalistene kommer fra 14 fylker, fra Finnmark i nord til Agderfylkene i sør.

Publisert Sist oppdatert
Fra starten av de seks delfinalene var alle landets fylker representert. Etter to tøffe dommerrunder har juryene nå landet på 39 finalister.– Landets beste kokker og fagfolk er med på alle dommernivåer. De 7 juryene som har arbeidet er samstemte i sine vurderinger, dermed er finalistene godt gjennomsmakt og vurdert for å komme gjennom nåløyet til finalen, sier prosjektleder Kristin Austigard, i en pressemelding.Hun påpeker videre at Sør- og Østlandet er på full fart frem i årets konkurranse.– Når finalistene fra de ulike landsdelene oppsummeres er det nytt at disse to regionene markerer seg så sterkt i Det Norske Måltid, med totalt 11 finalister. Det gleder oss, sier Austigard.Etter 10 år med Det Norske Måltid, ser de at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet.– Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima, etter siste delfinale under Matstreif i Oslo.I høst skal finalejuryen møtes for å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2017. Samtidig er forberedelsene til den store matgallaen og finalen i Stavanger 12. januar 2018 i full gang.Skjenning, fra Røra Bakeri AS, Nord-TrøndelagHåndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS, BuskerudØlsprøtt, fra Melhus Bakeri, Sør-TrøndelagMusserande Eplemost av eple Karin Schneider, fra Grønvik Gard, RogalandSolbærdrikk (drikkeklar), fra Røyse Frukt- og bærpresseri AS, BuskerudBringebærsaft, fra Påldtun frukt og bær, Sogn og fjordaneRøde Morene poteter, fra Bjærtnes & Hoel, VestfoldSkjærgaardsløk, fra Skjærgaarden gartneri, VestfoldCerisa Deliktatesse potet, fra Hesnes Gartneri Da, Aust AgderDUGA byggkorn – hele, fra DUGA AS, ØstfoldWannabe økologisk kombucha, ASK Brygghus, BuskerudBlodpølse frå Hardanger, ekte & ærleg/Johs. Lundal & Sønner AS, HordalandYtrefilet av reinsdyr kalv, Rørosrein as, Sør-TrøndelagVaktel, Ryfylke Vaktel, RogalandRørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-TrøndelagPinnasteik Svartfjes, Nyyyt AS, RogalandSlegge, Ask Gård Foredling, BuskerudTørket Fjellgull, Kautokeino Rein AS, FinnmarkIs med skjenning, fra Gangstad Gårdsysteri, Nord TrøndelagRørosIs Fløteis med multer, fra Galåvolden Gård AS, Sør TrøndelagSolbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør TrøndelagMunkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-TrøndelagEdel Frue, Tingvollost AS, Møre og RomsdalGranstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Nord-TrøndelagHylleblomsider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, HordalandEdel Sider frå Hardanger 12%, Åkre AS, HordalandEdel Is-Sider frå Hardanger, Åkre AS, HordalandDybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og RomsdalEinerrøykt fjordørret, Mikals Laks AS, RogalandBottarga Borealis, hel bit, Hrogn AS, TromsSirdalsørret, Norsk Ørret, Vest AgderKITA, Bremnes Seashore AS, HordalandFersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, NordlandSjøfryst torsk – benfrie porsjonsfileter, Fabrikktråleren Ramoen, Møre og RomsdalPiggvarfilet, Reinhartsen, Vest AgderLangeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, RogalandRødskjegg, Hogna Brygg, Sør-TrøndelagBelgisk Gyllen, Færder Mikrobryggeri AS, VestfoldBærtur, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane

Internasjonalt nivå

Årets finalister:

Finalister Årets bakst:

Finalister Årets det grønne – foredlet:

Finalister Årets det grønne – naturelle:

Finalister Årets godbit:

Finalister Årets kjøtt:

Finalister Årets kjøtt – foredlet:

Finalister Årets meieriprodukt – foredlet:

Finalister Årets ost:

Finalister Årets sider:

Finalister Årets sjømat – foredlet:

Finalister Årets sjømat – oppdrett:

Finalister Årets sjømat – villfanget:

Finalister Årets øl:

Powered by Labrador CMS