Nyheter

Prosjektleder Torill Engelberg (innfelt) er svært godt fornøyd med messebesøket under Smak og Holdbar 2020. Nå er Norges Varemesse stengt ut april måned.

25.700 besøkende

Nedgang på 13 prosent knyttes til koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

25.700 besøkende er fasiten etter messene Smak og Holdbar 2020 på Norges Varemesse i forrige uke. I 2017 var tallet 29.500, nedgangen er på 12,9 prosent.

Svært godt fornøyd

– Vi er svært godt fornøyd med Smak 2020 i en krevende tid, sier Torill Engelberg, ansvarlig for Smak 2020 og team- og prosjektleder ved Norges Varemesse.

På forhånd var det ventet rundt 30.000 besøkende. Med «krevende tid» sikter Engelberg naturlig nok til koronaviruset, som også satte sitt preg på disse messene:

Skal evalueres grundig

Nå retter Norges Varemesse blikket mot 2023:

– Vi setter nå i gang en grundig evaluering blant alle våre utstillere, samarbeidspartnere og besøkende, som vil sette kursen mot Smak 2023, sier Torill Engelberg

LES MER | Langt igjen for matnasjonen Norge

Stengt ut april

Tidligere denne uka ble det kjent at Norges Varemesse avlyser alle arrangementer ut april måned på grunna av koronavirusfaren.

– Dette er et forebyggende tiltak og for å hindre smitte i forbindelse med våre arrangementer, sier administrerende direktør Gunn Helen Hagen i Norges Varemesse.

Beslutningen er tatt i samråd med kommuneoverlege Hedi Anne Birkeland i Lillestrøm kommune.

Det rammer blant annet store og tradisjonsrike messer som båtmessen Sjøen for alle, friluftsmessen Camp Villmark, og Hagemessen.

Tiltaket iverksettes i samråd med, som i dag har fattet vedtak om at alle arrangementer i denne perioden bør avlyses.

Food 2020 også avlyst

Norges Handelshøyskole (NHH) har også avlyst sitt seminar i Oslo 11. mars. Temaet for Food 2020 skulle være butikkdød og bransjeglidning. Avlysningen er begrunnet i myndighetenes nye retningslinjer for å hindre koronasmitte.

Powered by Labrador CMS