Nyheter

20 kan bli Årets bakeri

20 bakerier fra hele landet er nominert i bransjekåringen Årets Bakeri 2022.

Publisert Sist oppdatert

­Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år femte gang Årets Bakeri kåres i Norge. Vinneren kåres i oktober.

– Med årets 20 nominerte har vi et mangfold av både små og store bakerier, en blanding av større bakerier til de aller minste. Dette danner et godt utgangspunkt for å vurdere hvem som jobber best med bærekraft i praksis. Nå skal vi gjennom en første kvalifiseringsrunde og tre finalister skal være klare i juli, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i Fossekall i en pressemelding.

Hun er godt fornøyd med interessen for årets konkurranse.

Årets hovedfokus i konkurransen er bedriftens fokus på samfunnsansvar. Juryen vil her vektlegge følgende:

  • Hvordan bakeriet lytter til kundenes behov i sitt fokus på utvikling av nye produkter/forbedre eksisterende produkter (juryen tenker da spesielt på at det må gjøres lettere for kundene å ta sunnere valg)
  • Hvordan bakeriet jobber for bedre utnyttelse av råvarer og svinn-system
  • Valg av sunnere råvarer

Vinneren av «Årets Bakeri 2022» vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10 000.

Tidligere vinnere av prisen er Edgars Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020) og Ryfylke Bakeri og Konditori (2021).

Powered by Labrador CMS