Kostholdsråd

Helsedirektoratet så langt fått 66 innspill til rådene om kosthold. Det som påpekes oftest, er fraværet av et eget råd om ultraprosessert mat.

Etterlyser eget råd om ultraprosessert mat

Helsedirektoratet har hittil fått inn 66 innspill, tilbakemeldinger og forbedringsforslag til sitt «Kostråd for god helse og gode liv». Det som etterlyses oftest, er et eget råd om ultraprosessert mat. 

Publisert

Helsedirektoratet la i dag mandag ut de første høringsinnspill til sine forslag til nye kostholdsråd.

Blant privatpersonene som har levert innspill, er det en del som er svært fornøyde, mens andre kommer med forslag om justeringer – og noen få vil ha seg frabedt denne typen rådgiving.

Hva med ultraprosessert mat?

Det som etterlyses oftest, er et eget råd om ultraprosessert mat.

Da forslaget til nye nasjonale kostråd ble presentert 22. mars, ønsket Helsedirektoratet både innspill som støtter gjeldende forslag og innspill til endringer. Målet er best mulig nytteverdi for folk flest.

Forslagene til nye nasjonale kostråd inneholder flere nye elementer. Tolv råd er redusert til seks råd, men likevel vil flere av dem som ytrer seg i høringen ha enda færre råd.

Skal være enkelt å velge sunt

Helsedirektoratet har poengtert at man bør kose seg med maten og sette av tid til måltidene. Det skal være enkelt å velge sunt, og flere nevner dette som positivt.

Flere innkomne høringsinnspill publiseres også 30. april og etter utløp av høringsfristen 20. mai. 

En vurdering av alle høringsinnspill publiseres i løpet av året.

Powered by Labrador CMS