Emballasje

Formålet med fellesaksjonen er å redusere forbruket av engangs beholdere for hurtigmat eller ta-med-mat og bestikk som er laget av plast. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum | NTB

Vil halvere bruken av engangs matbeholdere innen 2026

En rekke næringslivsorganisasjoner går sammen med Klima- og miljødepartement om å redusere bruken av engangsprodukter av plast. Fellestiltaket skal halvere forbruket innen 2026.

Publisert Sist oppdatert

­Det er organisasjonene Næringslivets Hovedorganisasjon, Virke, NHO Mat og Drikke, NHO Reiseliv, NHO Service og Handel, Handel og Kontor Norge og Emballasjeforeningen som har signert partnerskapet med Klima- og miljødepartementet om reduksjon av forbruket av engangsprodukter som er laget av plast.

Halvering i løpet av to år

Formålet er å redusere forbruket av engangs matbeholdere for hurtigmat eller ta-med-mat, samt drikkebegre med lokk som er laget helt eller delvis av plast.

Norge har som mål å redusere forbruket med 50 prosent av disse produktene innen 2026.

– Plastforsøpling og plastforurensning er et blant verdens største miljøproblemer, og det haster med å få ned forbruket, poengterer klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS